• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Hem / Ordna Begravning / Blommor och dekorationer

Blommor och dekorationer

En sista hälsning

Ett barn som hittar en död fågel börjar genast förbereda en begravning genom att plocka blommor, göra ett kors och se ut en vacker plats där graven ska ligga. Barn verkar ha en naturlig förståelse för ceremonier, låt därför barnen vara med och bestämma. Barnen lär sig tidigt att den som är död måste tas om hand och att sorgen blir lättare att bära när man vet att man ordnat en bra begravning.
En begravning är en högtid där vi får tillfälle att hedra den avlidne, sända en sista hälsning och uttrycka kärlek, saknad och andra känslor.
Begravningen och förberedelserna kring den är också en viktig del av sorgearbetet när man förlorat en närstående. I det arbetet fyller blommor en viktig funktion. Blommor har en säregen förmåga att uttrycka känslor och skapa stämning.
Några krav på vad man ska göra finns inte, du bestämmer själv utifrån de förutsättningar som finns. Vi hjälper dig med råd och de blomsterarrangemang som blir aktuella för begravningsceremonin, gravsättningen och minnesstunden. På den här sidan har vi samlat bilder och information för att skapa inspiration för dig som ska ordna med en begravning.

Kistdekorationer

Kistdekorationer är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. Den utgör ett stort blickfång och avgör vilket totalintryck man skall få av rummet där ceremonin hålls. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga.

Sorgearrangemang

Sorgearrangemanget är en annan viktig del i arrangemanget kring en begravning och det ska helst efterlämna ett ljust minne hos de anhöriga.
Det finns många traditioner kring sorgearrangemangen, men de har precis som kistdekorationerna blivit mycket mer personliga och fria. 

Beställa blommor

Här kan man beställa blommor till begravningar inom Borlänge och Hedemora kommun och ska göras minst tre arbetsdagar innan begravningen.

Beställa blommor >>