• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Hem / Gäst På Begravning / Blommor och kransar

Blommor och kransar

Blommor och kransar till begravningen beställer du av en blomsterhandlare eller begravningsbyrå, helst den som är anlitad för begravningen. Det ska göras i god tid, några dagar före begravningen.
Det är möjligt för flera personer, till exempel arbetskamraterna eller grannar, att gå ihop om en krans eller bukett. Blomsterhandlaren skickar blommorna till begravningen och behöver alltså få veta var och när den äger rum. Tänk på att tillgång och priser på blommor varierar med säsong. Därför får du ofta mer för pengarna om du låter blomsterhandlaren göra kransen eller buketter med valfria blommor.
Kransar och buketter från släkt och vänner, företag och föreningar brukar förses med ett kort eller dekorationsband med text. Banden finns i flera och texten kan till exempel vara ”Vi saknar dig”, ”Ditt minne lever”, Tack för god vänskap”. Är du osäker på formuleringen kan du få hjälp av begravningsbyrån. Alla som kommer på begravningen, män, kvinnor och barn, brukar också ha en liten handbukett som läggs vid kistan eller i graven. Beroende på säsong kan det vara blommor som du köpt eller plockat själv.

Beställa blommor

Här kan man beställa blommor till begravningar inom Borlänge och Hedemora kommun och ska göras minst 3 arbetsdagar innan begravningen.

Beställa blommor >>